Translate

tirsdag den 7. januar 2014

Vores husVi bor i et lille fiskerhus fra 1816, i en gammel bydel, nede ved havnen, tæt op ad kirken – der hvor fiskerne engang for mange år siden byggede deres huse side om side helt op af hinanden.  Huset er kun på 70 m2 i grundplan, men vi har efter en gennemgående renovering lavet en 1. sal. Huset var i så dårlig stand da vi købte det, at da vi begyndte at renovere det, væltede brandmuren ned i naboens seng. Væggene var ikke muret i forbandt, huset ikke isoleret og gulvene var af kampsten. Vi startede derfor helt fra bunden, lavede ny sokkel ud under de gamle vægge, gravede ud og støbt nye gulve, skiftede de gamle rådne lofter og træ bjælker ud med nye, isolerede og trak nye strøm kabler, vi havde nu et nyt hus i en gammel skal, og kunne begynde på en frisk.
 
Da vi købte det
 
I dag

Huset er ikke det kønneste i vores lille gade, men det har sjæl og charme, og et af de få huse i vores lille provinsby, hvor de gamle pigsten er bevaret. Vi har den skønneste gård, og når solen skinner, er den i haven hele dagen.


 
Brandmuren væltede ned i naboens seng.....
 
 
 
 
 
 
 
Selve restaureringen tog et år, for alting skulle gøres med forsigtighed, så vi ikke risikerede at endnu mere styrtede sammen. Vores vigtigste mål ud over at gøre det beboeligt igen, var at bevare den gamle ånd og sjæl – men stadig på en måde, så en moderne familie kunne leve der.
Det er nu 22 år siden, og vi har siden da købt og restaureret 3 huse mere, det er vores passion. Det at kan se mulighederne og gøre dem til virkelighed, det er noget helt specielt.
Men meget mere om det i min blog senere:) 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar