Translate

lørdag den 1. februar 2014

Farver, og hvad gør de !!

Farver spiller en utrolig stor rolle i vores liv, enten vi vil det eller ej. De har evnen til at påvirke vores følelser og vores humør.
Bliver du lettere irriteret eller glad i et rødt rum? Gør farven blå dig rolig og afslappet? Dine egne følelser omkring farver kan være dybt personlige. Farvernes betydning kan have noget at gøre med din fortid, dine erfaringer og dine oplevelser.
 
Nogen skifter ofte farver i deres hjem, enten fordi væggene er slidte og skjoldet, eller fordi vi er blevet træt af de farver der er det. Man skifter stil i stuen, soveværelset og på badeværelset mm. i ungernes værelser skifter vi i og med de bliver ældre. Det gode ved farver er, at man kan ændre et rum med få midler, det behøver nødvendigvis ikke absolut at være alle væggene, det kan være en enkelt , som er med til at gøre en forskel.
 
Vægfarven er også med til, at få et rum til at virke større, længere, kortere, lysere eller varmere, alt efter hvordan man udnytter den valgte farve. Man kan f.eks. gøre et stort koldt rum hyggeligt ved at vælge en mørk og varm farve, og har man et lille mørkt rum, er det en fordel at bruge en lys farve, da den får det til at virke større. Har man ikke lyst til, at begive sig ud i maling eller nyt tapet, men stadig syntes rummet trænger til en fornyelse, kan det også gøres ved, at man eksempelvis bare skifter puderne i sofaen, enkelte billeder på væggen eller håndklæderne på badeværelset, det kan gøres i form af en eller flere kontraster. Stærke farver og masser af kontraster tilfører spræl og oplevelser, mens rolige farver giver en følelse af ro og harmoni.
Vær opmærksom på når du vælger farve, at sollys fra vinduer der peger mod syd, giver et varmere lys med en anelse gul i, og vinduer der peger mod nord, giver et køligere lys med en anelse blå farve i.
 
Ens personlighed kommer frem i farverne - nogen trives bedst med mange "glade" farver omkring sig , og andre i den mere duchede blide farveskala. Det er vigtigt når man skal male sit hjem, er at tage hensyn til husets tidsalder. Jeg selv er stor forbruger af naturfarverne, da jeg bor i et hus fra 1800 tallet, og gerne vil bevare det så autentisk som muligt - men drømmer om et lille lysthus, hvor jeg kan få lov at lege med de "glade" farver. Bor man derimod i en moderne lejlighed, kan en kombination af klassisk og moderne indretning med farver, få dit hjem til at se mere sofistikeret ud.
 

 
Det er natur farveskalaen der er dominerende hjemme hos os J
Med al respekt for huset som er over 150 år, skal man - når man vælger sådant en gammelt hus, være opmærksom på, at man ikke ødelægger sjælen og atmosfæren, ved at bruge skrappe farver.
 
 


 

 
 
 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar